Tai Chi Goji
Toggle Menu
  • Tai Chi Erhverv
    • Profil
    • Referencer
    • Tai Chi v/Maestro
    • Workshop Dallund
    • Workshop Louisiana
  • Tai Chi Klasser
    • Frederiksberg
    • Gentofte
    • Odense
    • Aarhus
    • Privatklasser
    • Tai Chi Konduite
  • Tai Chi Chuan
    • Essens
    • Filosofi
    • Medicin
    • Helbred
    • Meditation
    • Kampkunst
    • Klassikerne
    • Regler til at glemme
  • Forskning
    • Harvard Medical School
    • Tai Chi mod stress
    • Forskning links
  • Artikler
    • Tai Chis oprindelse
    • Tai Chi & Mennesket
    • Trad. Kinesisk Medicin
    • Gastronomi & urter
    • Tai Chi Buks
    • Goji-bær
  • Qigong
    • Det Indre Smil
    • Da Mo Qigong
    • Sol & Måne Qigong
  • Bøger
  • Video
  • Links
  • Oversigt
  • Forside
  • English
  • Kontakt

Breaking News:
» Nye klasser Forår 2023

Velsmagende aminosyrer

Klassisk Tai Chi-træning kombineres i Kina ofte med brug af urtemedicin. Idéen er, at få urter og træning til at samarbejde for at styrke specielt de indre organer.

Goji-bær er et eksempel p� en sådan urt. Her er tale om de tørrede frugter fra busken Lycium barbarum. Frugten ligner en rosin, men har en intens rød farve. Planten gror vildt i bjergdalene i Himalaya i Tibet, og dyrkes i stor stil i Kina. I Østen berømmes bærrene for deres næringsrige kvaliteter, og de har i årtusinder været brugt i Traditionel Kinesisk Medicin (TKM).

Goji-bær indeholder 18 forskellige slags aminosyrer inkl. de essentielle aminosyrer samt op til 22 spormineraler. De er den rigeste naturlige kilde til karotin, som vi kender til på hele planeten. De indeholder op til mere en 50 gange den mængde C-vitamin (vægt-målt), som findes i appelsiner. Goji-bær indeholder også polysaccharider, som styrker immunforsvaret; en af disse har man fundet ud af er kraftigt sekretfremkaldende, idet det stimulerer udskillelsen af menneskets foryngende hormoner i hypofysen. Bærret er desuden fyldt med antioxydanter. Smagen er som en blanding af rosin og tranebær.

Tørrede goji-bær, lige til at spise

Tørrede goji-bær, lige til at spise “fra posen”, á la rosiner. To skefulde (30-40 bær) pr. dag er nok. Enhver kan bruge dem: børn, ældre, syge, gravide.

Goji-bærret er først fornylig blevet introduceret her i Vesten. Blandt grundene til, at denne urt er blevet så populær i vidt forskellige kulturer, er flg:

  • Goji-bær styrker immunforsvaret og bevirker en stærk foryngende effekt på menneskets krop og sind. Pga. det høje indhold af antioxidanter og andre stoffer, menes bærrene at kunne være af stor værdi i både forebyggelse og behandling af kræft, i genoprettelse og reparation af DNA samt over for infektioner og ledbetændelse.
Goji-bær på gren

Goji-bærret på sin gren

  • Øger kroppens energi og styrke, specielt når kroppen kæmper med sygdom.
  • Styrker hjerte og blodomløb og medvirker til at blodtrykket holder sig inden for sine normale grænser. Reducerer desuden kolesterol-niveauet og forhindrer aflejring heraf.
  • Hjælper kroppen til vægttab og til at undgå småspiseri mellem måltiderne.
  • Forøger søvn-kvaliteten.
  • Støtter under graviditet og i menopausen.

Den gamle urtemand

Der eksisterer en ubekræftet, men dog veldokumenteret beretning om en vis Li Qing Yuen, der var urtekyndig, dyrkede kampkunst og tilbragte ret megen tid i bjergegne. Hr. Li ernærede sig hovedsageligt af de grønsager, der vokser over jorden samt urter, herunder en daglig portion af Goji-bær og Panax Ginseng. Kilderne indikerer, at han levede i 256 år (1677-1933). I 1927 inviterede den kinesiske general Yang Sen ham til sin residens, hvor billedet herunder blev taget af Li Qing Yuen.


Li Qing Yuen som 250-årig

Li Qing Yuen, angiveligt som 250-årig



Tai Chi-instruktør Bjørn Darboe Nissen - Tlf. 26 717 817 - email